pijl
 1. Je bent nu hier:
 2. Home
 3. /
 4. Mijn aanbod
 5. /
 6. Individuele Coaching

Individuele Coaching

Is gericht op hoe jij (weer) meer energie en plezier kunt ervaren in je werk en je leven. En kan je helpen om (verouderde) kennis, aannames en gedachten te herkaderen of overboord te gooien zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws

Wil je bijvoorbeeld

 • onderzoeken hoe je meer de dokter/zorgprofessional wordt die je graag wilt zijn
 • je werkplezier versterken
 • voor jezelf een betere balans creëren tussen werk en privé
 • nieuwe keuzes maken die (meer) aansluiten bij je persoonlijke kwaliteiten, verlangens en prioriteiten en de levens- en loopbaanfase waarin je je op dit moment bevindt
 • meer leven en werken vanuit persoonlijke bezieling
 • steviger staan in de samenwerking met collega’s

 

Dan is coaching mogelijk iets voor jou.

Regelmatig stilstaan bij wat je doet en wilt, is de sleutel tot een gezonde loopbaan

Het begint met het stellen van prikkelende vragen. Over je professionele en persoonlijke ontwikkeling.  Wie ben ik en hoe slaag ik er in te zijn wie ik wil zijn? Als professional en als mens.

Het kan gaan over thema's die op je pad zijn gekomen in juist deze specifieke loopbaan- of levensfase of die misschien als een rode draad door je levensverhaal (lijken te) lopen.

Werkwijze

In een of enkele gesprekken onderzoeken we je vragen en thema’s. Soms krijg je een opdracht mee of proberen we iets uit tijdens een sessie. Je leert meer over jezelf, krijgt inzicht in ontwikkelde patronen die wel of niet (meer) effectief zijn, je durft evt. belemmeringen onder ogen te zien, ontdekt nieuwe mogelijkheden en zet nieuwe stappen, gaat misschien je (verborgen) talenten inzetten of meer ruimte geven aan je spiritualiteit en zingeving.

Ben je op zoek naar een coach?

Wellicht ben ik voor jou de persoon. In een kennismakingsgesprek kunnen we nagaan of er de juiste klik is om samen aan de slag te gaan.

 

Biografische Dialoog *)

Op zoek naar inspiratie en zin? 

Bij zingeving gaat het om voldoening, passie, er toe doen. Een zoektocht die uiteindelijk gaat over identiteit: wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat wil ik, hoe kan ik van betekenis zijn?

Een inspirerende methode 

om te werken met existentiële vragen die je bezighouden is de zgn. Biografische Dialoog. Je onderzoekt je levensverhaal op vier dimensies. Inzicht in de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie van jouw levensverhaal maakt je meer bewust wie je bent en wat je nodig hebt zodat je gerichte keuzes kunt maken. 

Een beproefde werkwijze 

die zingeving concreet maakt op alle gebieden van je bestaan. Je levenservaring staat centraal; dat wat je werkelijk hebt gedaan en meegemaakt. Door deze ervaringen in het grotere geheel van je biografie te plaatsen worden samenhang, rode draden en levensthema’s zichtbaar. Het is een manier om met mildheid naar jezelf te kijken als je jezelf in een biografisch perspectief plaatst

Opbouw

Er vinden 6 gesprekken plaats van 75 minuten. In het eerste gesprek staat je vraag centraal. Dan volgen er 4 gesprekken waarin per gesprek een van de vier dimensies centraal staat. In het afrondende gesprek worden alle lijnen inzichten en ontdekkingen bij elkaar gebracht. Tussen de gesprekken maak je diverse biografische opdrachten. Totale duur globaal twee tot drie maanden. Mogelijk daarna nog een of twee extra ‘onderhoudsgesprekken’.

Interesse

In een kennismakingsgesprek bespreken we samen de mogelijkheden 

*)  Geïnspireerd op  ‘de Biografie als medicijn’ , Coachen adhv de vier dimensies van Susanne Kruys & Wouter Zuurbier.